Ahkunsaajon latoprojekti


Aaro Krigsholm veisti ladon kevättalvella 2004 kotipihallaan Lohinivassa. Ladon koko on 5 x 6 metriä, katto on perinteisesti vuoliaisten kannattama ja ladossa on puusaranoilla pelaavat kaksoisovet. Tässä lato on kevättalvella 2005 odottamassa hirsien numerointia ja kuljettamista Ahkunsaajoa lähinnä olevaan purkupaikkaan. Ajoin sieltä hirret moottorikelkalla ja tukkireellä rakennuspaikalle. Kuvat on otettu kännykkäkameralla, joten ne ovat sen näköisiäkin.


Ladon ensimmäinen hirsikerta syyskuun 10. 2005. Lato koottin lecaharkoille.


Lähes puoliväliin pääsin 12.9. 2005, jonka jälkeen jouduin nostamaan tunkilla kolme kulmaa ylös ja korjaamaan perustuksia, koska lato oli kallellaan vasemmalle.


Tässä ollaan jo tasakerrassa josta alkoi vuoliaisten nostelu. Ne olivat 7 metriä pitkiä. Jouduin vetämään vinssillä vasemman kulman suoraksi, jotta sain ensimmäisen poikkihirren sopimaan oviaukon karohin.


Lato oli pystyssä torstaina 15.9. klo 18.50. Katto on tarkoitus tehdä jahka on ensin meinattu jokin aika. Mihin tällaista latoa tarvitaan? Se on varasto, jossa voi säilyttää vaikka moottorikelkkaa, rekeä, polttopuita ja mitä nyt suinkin keksii.

Projekti jatkuu

[Takaisin]
Kävijälaskuri